Obiadokolacja

 

Obiadokolacja(weczerka)– czyli późny obiad, w naszym gospodarstwie wydawany w godzinach od 17.00 do 18.00.

W sezonie obiadokolacje, tak jak i śniadania,  są wliczone w cenę noclegu. Goście zaczynają pobyt obiadokolacją. (nie dotyczy domku)

Zupy podawane w wazie, przygotowywane bez kostki rosołowej na wywarach warzywnych lub mięsnych, bez polepszaczy i wzmacniaczy smaków.

 

Drugie dania to zawsze rozmaite warzywa, do tego kasze wszelakie, ziemniaki w różnych postaciach oraz wyroby mączne własnego wyrobu (makarony, drożdżowe pampuchy, naleśniki, pierogi). Do tego mięsiwa pieczone, duszone, z kociołka oraz ryby (najczęściej pstrąg). Serwujemy również drożdżowe zapiekanki z aromatycznymi warzywami. Często obiady są zaskoczeniem dla naszych gości. Sposób ich podania oraz łączenie składników wprawiają ich w nowe i smaczne doznania.

Do obiadu podajemy specjalny napitek na bazie ziół z naszego ogrodu.

Choć jesteśmy  mięsożercami wegetarianie znajdą u nas coś dobrego.

Jeśli zajdzie taka potrzeba nasze obiady dostosujemy do indywidualnych potrzeb żywieniowych (diety zdrowotne, dla alergików lub zgodne z filozofią życia).